Dobrodošli na stranice HUPS-a

>> NOVO!! >>>> TREĆI SIMPOZIJ HUPS-a <<<< NOVO!!

Poštovane kolegice i kolege, obavještavamo vas da će se 3. simpozij Hrvatske udruge patronažnih sestara (HUPS) održati pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, a svoj dolazak je potvrdio i ministar zdravlja prim. Siniša Varga, dr. med. dent. Simpozij se održava 06.03.2015. (petak), u hotelu Antunović, Zagrebačka avenija 100A, u Zagrebu. Molimo da svoj dolazak potvrdite do 20.02.2015. elektronskom poštom ili na telefon: 091/3876-589 Suza Valenčak, predsjednica (valencak.suza@gmail.com) ili 091/3876-568 Franka Luetić, tajnica (fluetic@yahoo.com). Simpozij je u postupku bodovanja Hrvatske komore medicinskih sestara, Hrvatske liječničke komore i Hrvatske psihološke komore. KOTIZACIJA SE NE NAPLAĆUJE ZA ČLANOVE HUPS-a, ZA NEČLANOVE IZNOSI 50.00 HRK. Po završetku simpozija i godišnje skupštine, biti će upriličen domjenak uz tamburaški sastav "Susedi". Veselimo se skorom druženju! U privitku vam šaljemo program simpozija, kao i dnevni red godišnje skupštine. ovdje..

___________________________________________________________________________________

HUPS sudjelovao na radionici UNICEF-a o unaprjeđenju sustava patronažne službe

Na poziv ureda UNICEF-a u suradnji sa stručnjacima Škole narodnog zdravlja "Andrija Štampar" dana 19.06.2013. održana je radionica s ciljem identifikacije kapaciteta i potreba te izazova s kojima se patronažna služba susreće u svom radu s djecom i njihovim obiteljima. Na radionici su, osim HUPS-a, kao pozvani sudionici nazočili predstavnici: HKMS-a, HUMS-a, HUGPD-a, Koalicije udruga u zdravstvu, Ministarstva zdravlja, HZZO-a, HZJZ-a i Sveučilišta u Zagrebu. Više o tome pročitaje ovdje..

___________________________________________________________________________________

HUPS na "INFO DJEČJIM DANIMA" u Avenue mall-u u Zagrebu

Od 10-12.05.2013. u Avenue mall-u u Zagrebu održani su "Info-dječji dani" u organizaciji Udruge za pomoć roditeljima i djeci pri odrastanju (UPRI). HUPS i HUGPD su se odazvali pozivu organizatora te su predstavili djelokrug rada patronažnih sestara. Kolegice koje su radile na našem štandu odgovarale su na brojna pitanja i nedoumice mladih roditelja. U ovoj akciji HUPS-a i HUGPD-a sudjelovale su patronažne sestre iz sva tri zagrebačka doma zdravlja. Kako je to izgledalo - pogledajte u foto galeriji...

___________________________________________________________________________________

HUPS sudjelovao na Danima beba, djece i trudnica, 12-14.4.2013. u West Gate-u

Vrijedne članice HUPS-a sudjelovale su na Danima beba, djece i trudnica u trgovačkom centru West Gate pokraj Zaprešića, 12-14.04.2013. gdje su propagirale projekt MOJA MALA SOVICA. Na štandu HUPS-a bilo je vrlo živo i zanimljivo, a detaljnije o svemu pročitajte ovdje.. Fotografije HUPS-ovog štanda pogledajte u galeriji.

___________________________________________________________________________________


 

Održan 1. simpozij i godišnja skupština HUPS-a

Dana 1.3.2013. održala se godišnja skupština i 1. simpozij Hrvatske Udruge patronažnih sestara u velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu.

Fotografije možete pogledati ovdje

PREZENTACIJE SA SIMPOZIJA:

Prezentaciju prim.dr.sc. Milana Stanojevića "Najvažnije u prvim danima" možete pogledati ovdje.

Prezentaciju Irene Gracin, bacc.med.techn.IBCLC "Relaktacija: osnovne smjernice" pogledajte ovdje.

Prezentaciju Line Đulvat "Telefončić - savjetovalište na rani razvoj djece" pogledajte ovdje.

Prezentaciju Dr.sc. Mire Bakule "Suvremeni pristup liječenju šećerne bolesti tip 2 - hrvatske smjernice" pogledajte ovdje.

Prezentaciju Doc.dr.sc. Edvarda Galića "Primarna i sekundarna prevencija kardiovaskularnih bolesti" možete pogledati ovdje.

Prezentaciju Vilme Kolarić, dipl.med.techn. "Sestrinsko otpusno pismo" pogledajte ovdje.

Prezentaciju Ljiljane Hoić, med.sestre "Iskustvo medicinske sestre u palijativnom timu" pogledajte ovdje.

Prezentaciju prim.dr.sc. Ranka Stevanovića, dr.med. "Preventivno djelovanje u zajednici" pogledajte ovdje.

IZVJEŠĆE SA GODIŠNJE SKUPŠTINE PROČITAJTE ovdje.